СУ „Иван Вазов“- гр. Своге е победител в общинския кръг от викторината „Да запазим децата на пътя“

2378 преглеждания

Общински кръг от викторината по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“ се проведе на 6 април 2017 г. в Своге.  Организатори на състезанието бяха Община Своге, Пътна полиция КАТ при РПУ-гр. Своге и със съдействието на СУ “Иван Вазов“-гр. Своге. Официален представител на общинска администрация и член на журито бе г-жа Николина Иванова - главен специалист „Образование“. “Монделийз България” ЕООД осигури лакомства и шоколадови изделия за всички участници и гости на събитието.

Участниците бяха приветствани от началника на РУ-Своге гл. инспектор Явор Владимиров, който пожела спортсменска надпревара и успешно представяне на отборите.

СУ „Иван Вазов“- гр. Своге, ОУ „Елин Пелин“- с. Владо Тричков, ОУ „Отец Паисий“- с. Свидня, ОУ „Св. Иван Рилски“- с. Искрец и ОУ „Д-р Петър Берон“- с. Реброво бяха училищата, чиито възпитаници премериха сили и знания по безопасност на движението. 

По регламент състезанието протече в три кръга: викторина с 20 въпроса, подреждане на пъзели във формата на пътни знаци и майсторско управление на велосипед. Първите два кръга се проведоха в специалната мултимедийна зала в сградата на  РУ- Своге, създадена именно с цел провеждане на интерактивни занимания с подрастващите.

Под безкомпромисния поглед и професионална преценка на журито с председател ст. инспектор Любомир Рангелов от сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-София, средношколците премериха своите знания и подготовка.

Най-голяма бе еуфорията на участниците и публиката в залата по време на последния кръг, в който състезателите демонстрираха своите концентрация и умения при управлението на велосипед по предварително обозначено трасе. Той се проведе в спортната зала на СУ "Иван Вазов".

След оспорвана битка, придружена с много емоции и спортен адреналин, победител в общинската викторина „Да запазим децата на пътя“ стана отборът на домакините от СУ „Иван Вазов“- гр. Своге. На второ място се класира отборът от с. Искрец, а бронзови медалисти станаха връстниците им от с. Свидня. Четвърти се класираха учениците от с. Владо Тричков, следвани от отбора на с. Реброво.

Призьорите получиха купи и медали, а за всички участници имаше и индивидуални предметни награди.

EspressoNews