670 дръвчета бяха засадени в Драгоман в рамките на тазгодишните залесителни инициативи

1826 преглеждания

670 засадени дръвчета – това е равносметката от кампаниите по залесяване на територията на Община Драгоман, които се организираха заедно с националната инициатива „Когато станем 100 000 ще посадим гора”  и се проведоха в рамките на Седмицата на гората 2017.

Инициативата в Драгоман стартира на 05 април с КЦ, ДЦСХ, ЦНСТ и ЦОП. Представители на Центровете засадиха дръвчета около сградата на поликлиниката в града.

На следващия ден персоналът на ДЯ „Здравец” и общински служители засадиха бук, червен дъб и бреза. По същото време дръвчета бяха засадени с акции, организирани от кметове и кметски наместници на с. Цацаровци, с. Василовци, с. Калотина, с. Несла, с. Габер, с. Голямо Малово, с. Мало Малово, с. Раяновци, с. Драгоил, с. Цръклевци, с. Владиславци, с. Ялботина.

На 07 април залесяването продължи в Туристическия информационен център, Спортната зала, ДГ „Радост”, СУ „Христо Ботев” и в центъра на град Драгоман.

Официалната част на кампанията се проведе в Централен градски парк в съботния ден. Участие взеха доброволци, служители на общината и децата от СУ „Христо Ботев”. Равносметката е 670 засадени дръвчета на територията на населените места от общината.

От общинското ръководство отправят специални благодарности за към г-н Никола Рахнев от Фондация „77” за съдействието по време на кампанията, както и на всички, които се включиха в инициативата.

Източник: Община Драгоман