Идеи за украса на великденски яйца, за които не сте си и помисляли

8168 преглеждания

Кой е казал, че има правилен и грешен начин за боядисване на великденските яйца? Важното е да вложите много желание, любов и креативност в самия процес, да го споделите с любими хора и невероятният резултат ще бъде налице.

Espresso News подбра за Вас едни от най-интересните начини за декориране, които със сигурност ще впечатлят всички на празника и ще създадат неповторима атмосфера в дома Ви.

1.   Кой е казал, че яйцата трябва да са цветни? Защо не експериментирате и не грабнете един маркер? Не е нужно да сте добри художници, просто рисувайте различни форми и линии и се забавлявайте!

2.   Интересен начин да сте различни на Великден, особено ако сте учител, е да направите яйцата си като дъска за писане – вземете си акрилна боя, която превръща повърхностите в "черна дъска" (предлага се в повечето магазини за художествени материали и големи супермаркети). След като яйцата изсъхнат, вземете бял или цветен тебешир и нарисувайте каквото поискате. Не се притеснявайте, ако сбъркате или резултатът не Ви харесва – може да изтриете с мокра кърпичка и да нарисувате друго.

3.   Ако пък искате да се върнете в детството, извадете стария комплект пастели и нарисувайте нещо на яйцата. След това ги боядисайте по стандартния начин или с водни бои и си припомнете рисунките, които сте правили като малки.

4.   В случай, че децата Ви си имат любима анимация, може да превърнете яйцата си в герои от рисувани филмчета. Но предупреждаваме – тази идея за декорация е за по-търпеливите и творчески настроени родители. Ако не Ви се получава, оставете децата си да го направят. Те най-добре познават приятелите си от екрана.

5.   И последно, но не на последно място, ако е имало инциденти по време на процеса на декорация, не изхвърляйте счупените яйца. Дребните черупки са отлична идея за украса на другите – просто ги залепете с лепило и изчакайте да изсъхнат. Резултатът си заслужава.

Надяваме се да изпробвате някой от тези начини за украсяване, а ако не сте успели да го направите в четвъртък сутринта, не забравяйте, че по традиция може и в събота.

Espresso News Ви пожелава весели и светли Великденски празници, които да Ви донесат много щастие, радост и благополучие!

Материалът е изготвен от Ивайло Ивайлов ученик в 10 клас, в СУ „Летец Христо Топракчиев” град Божурище, участник в ученическия проект на Еспресо Медия "Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България".

 

Тагове