Великден в град Драгоман

2249 преглеждания

За Великден в Драгоман, специално за EspressoNews разказва Александра Александрова, ученичка в 9 клас, в СУ „Христо Ботев”, град Драгоман.


Драгоман отбеляза Великден нетрадиционно. Както навсякъде и тук се боядисваха яйца, и се месиха козунаци, но благотворителността бе на първо място. Това показа и Великденският благотворителен базар, чиято цел е събраните средства да задоволят нуждите на Кризисния център за деца, жертва на трафик и насилие. 

Иванела Аначкова-Георгиева, управител на Кризисен център, сподели: ,,Децата от центъра бяха много въодушевени, докато изработваха великденските изделия. С големи трепети очакваха днешния ден, за да видят хората, че са положили труд. Цените на изработките са неопределени- всеки сам определя цената, според възможностите си. " 

Базарът се състоя на градския пазар, срещу книжарницата. Мястото е стратегическо- всеки минаващ може да забележи надписа, че тук има благотворителен базар и ако има желание и възможност, да закупи изделие. 


Материалът е изготвен от Александра Александрова, ученичка в 9 клас, в СУ „Христо Ботев”, град Драгоман, за ученическия проект на Еспресо Медия "Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България".

Проектът "Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България" се осъществява под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел  и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaАвтомотор Корпорация АД, ПГ „Велизар Пеев“ – град Своге, TBI InfoИнтегралОСКАР-ЕЛSamsoniteБигла 3Go4Raw.

 

Ексклузивен телевизионен медиен партньор:  

Българската национална телевизия

 

Медийни партньори

BULGARIA ON AIRb2b Мediaсп. Мениджърnoviteroditeli.bgObekti.bgИА Кросс