Радио FM+ и Екопак България обединиха сили в името на по-чист, по-зелен и красив град в кампанията „Зелена линия”

1466 преглеждания

В продължение на пет седмици, социалната инициатива, в която обединиха сили първото частно радио в България - Радио FM+ и най-голямата организация за сметосъбиране Екопак България, търси идеите на обикновените хора за подобряване на градската среда.

Всеки ден на отворена специална зелена телефонна линия на тел. 02/976 566 11,  гражданите можеха да говорят с чаровните радио водещи, Ива Дойчинова, Калина Стефанова, Евелина Павлова и Мартен Роберто и да споделят с тях кои са трите неща, които биха направили за своя град, за да стане по-чист, по-красив и зелен. В рамките на националната кампания постъпиха идеи от всички кътчета на страната сред които и големи градове като: София, Пловдив, Варна, Враца, както и по-малки населени места като Поморие, село Марково и др. Хората споделиха повече от 60 идеи, свързани с проблемите с отпадъците и опазване на природата като елемент от градската среда, как да се премахнат хартиените фактури, какво е компост, правила в грижа за пространство около домовете , парковете, дървета и всичко, което може да стане част от общия еко план за чистота и красота. 

На живо в студиото на Радио FM+ редица звезди подкрепиха кампанията и споделиха своите еко идеи. Пред микрофона на Ива Дойчинова, Влади Ампов-Графа сподели своето предложение за "градини върху покривите", за да направим по-красиви и зелени панелните блокове. Актьорът Евгени Будинов обобщи, че екологията е начин на мислене, а Иво Сиромахов, вярва, че трябва „самите хора да станат нетърпими” към замърсяването на околната среда.

Тази седмица специалното жури на кампанията има нелеката задача да открие най-практичните и приложими идеи и да номинира трима финалисти. Те ще бъдат официално обявени по време на празничен концерт, който ще се проведе тази събота в столицата. Голямата награда е почивка за двама в планината.

От Радио FM+ канят всички граждани и гости на столицата в парк "Заимов" на зелено и открито, на 22 април (събота) от 16 ч. в парк "Заимов", където ще бъде отпразнуван "Денят на Земятa". Организаторите са подготвили страхотна музика с участието на младата изпълнителка Диа, дуета Пламен и Иво и Невена Пейкова, много игри, подаръци и изненади за всички гости. Водещи на събитието ще са очарователната Калина Стефанова и златното момиче на България -  Християна Тодорова -  носителка на 6 световни купи.

EspressoNews се присъединява към поканата и призива на кампанията - Нека заедно направим стъпка за промяна на средата, в която живеем!

Лидия Иванова