Редица успехи за децата от вокална група „Палави ноти“ през април

2005 преглеждания

Редица успехи донесе месец април за децата от вокална група „Палави ноти“ към читалище „Христо Ботев-1934“-Божурище.

Интензивната и изпълнена с емоции програма включваше представянето им на три международни фестивала.

Първият от тях се проведе на 2 април, когато децата пяха в Националния дворец на културата на „Младежки конкурсен фестивал“-град София, преминал при много високо ниво на организация, озвучаване и участници. Фестивалът даде възможност на „Палави ноти“ не само да покажат своя талант, но и да се запознаят и обменят опит, впечатления и вдъхновения с връстниците си от страната. Участието на „Палави ноти“ завърши с класиране на второ място в първа възрастова група и поощрителна награда за много доброто представяне на по-големите певци.

На 26 април, в Двореца на децата, вокалната група взе участие в Международния фестивал „Млади таланти“, организиран от Министерството на образованието и науката. Дуета Рая и Никола спечели статуетка за своето изпълнение, а ДВГ „Палави ноти“ – грамота за отличното си представяне в категорията за авторски песни.

На 29 април малчуганите взеха участие в конкурса „Петнадесет лалета“-гр. Хисаря. В журито бяха именити изпълнители като Маргарита Хранова, Мими Иванова и Развигор Попов. Вокалната група се представи с две песни, като с едната участваше в раздела „Песните на Мими и Развигор“. Именно с „Пролетно разсъмване“ – една от най-трудните песни от репертоара на Мими Иванова по музика на Митко Щерев, „Палави ноти“ спечели второ място в съответната възрастова група, което предизвика бурни емоции и много усмивки сред децата, които доказаха своя професионализъм и талант за пореден път, преборвайки голямата конкуренция и преодолявайки притеснението си от първото участие на този фестивал.

Ръководителят на ДВГ “Палави ноти“ Венелина Петрова не скри задоволството си от представянето и изказа специални благодарности на община Божурище, Общинския съвет и кмета на града за това, че подпомогнаха участието на децата със средства за сценични костюми. От „Палавите ноти“ обещават, че това е само началото на звездното им представяне, което се превръща и в една от най-добрите реклами за община Божурище.

EspressoNews