Ремонт на пътища и войнишки паметник започнаха в община Годеч

2241 преглеждания

Редица ремонти на различни обекти стартираха в населените места от община Годеч, предава „Актуален глас“.

Нов път ще води миряните до манастира „Свети Никола Летни”, разположен над завод  „Магнит”. Там вече започна полагането на трошенокаменна настилка, която ще улесни достъпа на миряните с автомобили до старото оброчище и ще ги посрещне за храмовия празник на манастира, който се чества на  9 май.

Стартира възстановяване и на Мемориала на загиналите във войните за България, разположен в центъра на село Комщица. Монументът е открит през 1980 година и не е реновиран от товага. Дейностите предвиждат възстановяване на паметната плоча и кулата на войнишкия паметник.

В община Годеч започна и още една рехабилитация на път – този за селата Смолча, Комщица и Бърля, който е и основният, по който се стига до тях. От Областно пътно управление-София при АПИ вече позиционираха в района техниката за ремонтните дейности. 

Заложените дейности предвиждат изрязване и изкърпване на участъците в най-лошо състояние и обработване на част от дупките в асфалта със системата „Печматик”.

Общинското ръководство стартира и подмяна на пътните знаци в Годеч. Те ще бъдат поставени в различни части на града, както и пред учебните заведения, където ще предупреждават, че : „Децата нямат спирачки”. Целта е да се повиши безопасността за участниците на пътя и да се подобри организацията на движението в Годеч.

EspressoNews

Снимки: Актуален глас