С обучително посещение в Полша ученици от Божурище продължават реализирането на проекта "Водата в нашия свят"

1828 преглеждания

Ученици от СУ „Летец Христо Топракчиев“-гр. Божурище са на обучително посещение в град Лодж, Република Полша. Визитата им е в рамките на проекта "Водата в нашия свят", на който учебното заведение е координатор. Обучителното събитие в Полша започна на 8 май и ще продължи до 13-ти, когато учениците се завръщат в Божурище.

Според програмата на визитата, след официалното откриване и посрещане, учениците преминаха обучение за безопасен интернет и получиха ценни съвети за използването на социалните мрежи. Денят им продължи с изнасяне на презентации, представяне на видеа и снимки на експерименти, направените от тях през месец април по време на панела "Вода и наука". Включените теми бяха "Водата в човешкото тяло" и "Вода, животни и растения". Възпитаниците на СУ „Летец Христо Топракчиев“ разгледаха училището на полските си партньори, а след обяд отбелязаха и Деня на Европа – 9 май, с работилница, в която решаваха казуси и показаха знания за Европа, както и умения за бързо подреждане на ребусите и решаване на задачите.

Във втория ден от визитата си младежите преминаха курс по фотография. Домакините запознаха учениците с основни моменти от фотографското изкуство и им поставиха задача да направят снимки според зададени критерии. Следобедът беше посветен на  забележителностите на град Лодж, свързани с водата, които участниците в проекта трябваше да заснемат.

Обучителното посещение в Полша продължава.

Припомняме, че проектът е на стойност 137 460 евро. Партньори са училища от Турция, Португалия, Италия, Литва и Полша.

EspressoNews