В Костинброд и Чибаовци почетоха светите братя Кирил и Методий

2786 преглеждания

С Божествена Света литургия беше почетен празника на Св. Св. Кирил и Методий в Първи район на град Костинброд. В храма, носещ името на светите братя, отец  Дамян отслужи литургията и водосвет, а на присъстващите миряни беше раздаден курбан за здраве.

Празникът продължи с изпълнения на ТС “Ритми“ и ДТС “Ритъмчета“ към НЧ "Св. Св. Кирил и Методий". Официални гости на честванията бяха кметът на община Костинброд Трайко Младенов, неговият заместник - Любен Кънчев, Искра Димитрова – кмет на с. Градец и с. Царичина, Виктория Яшнова – младши експерт “Култура и спорт” в общинска администрация Костинброд.

Християнският празник беше почетен и от жителите на село Чибаовци, които се събраха при църквата в местността "Улицата", носеща името „Св. Св. Кирил и Методий“ . Храмът е построен през 1889 г. и според предание, е разположен на място, където е съществувал храм преди османското робство.

Отец Лъчезар отслужи водосвет за здраве и освети курбана, направен от чибаовченци, който беше раздаден край оброка при църквата.

Празникът уважиха инж.Габриела Георгиева- заместник-кмет на община Костинброд , Гергана Величкова- кмет на с. Опицвет, Емилия Костова- кмет на с. Богьовци и Добри Тодоров- кмет на с.Дръмша и с.Дреново.

Доманикът на празника Искра Лазарова- кмет на с. Чибаовци, приветства всички присъстващи на празника.

EspressoNews