Конкурс за детска рисунка ще предизвика таланта на децата в Драгоман

1971 преглеждания

Конкурс за детска рисунка на тема „Детство с криле на птица” обявява община Драгоман, съвместно с „Българско дружество за защита на птиците” и Нешънъл Джиографик Кидс, по повод първи юни – Международния ден на детето.

Всички малки творци в областта на изобразителното изкуство могат да се включат в предизвикателството с до две свои творби, като регламентът на конкурса не предвижда ограничение в техниката на рисуване. Рисунката трябва да е с размери до 49/70 см.

До 30 май е срокът, в който децата могат да предадат нарисуваните от тях произведения в стая 23 или стая 28 в сградата на община Драгоман. Върху гърба на всяка рисунка е необходимо да бъдат написани трите имена и възраст на автора, както и телефон за връзка с родителите.

Подаръци и грамоти от община Драгоман, грамоти от „Българско дружество за защита на птиците” и списания от Нешънъл Джиографик Кид ще получат победителите в „Детство с криле на птица“, като класирането на участниците ще бъде по възрастови групи в две катгории: І категория – за деца от 4 до 9 години; ІІ категория – за деца от 10 до 14 години.

Обявяването на победителите и награждаването ще бъде на 1 юни от 11:00 часа в спортна зала „Драгоман” по време на организираното от община Драгоман детско парти по случай Международния празник на детето.

Изпратените творби стават собственост на организаторите и няма да бъдат връщани.

EspressoNews