Величията на българската борба на среща в Костинброд за бъдещето на клуб "Белица"

3155 преглеждания

Някои от най-големите имена на българската борба посетиха община Костинброд. Армен Назарян, Янко Шопов, Нено Ненчев, Петър Райчев, Павел Павлов и Рашо Романов приеха поканата на председателя на клуб по борба „Белица”- Борислав Здравков, за да обсъдят бъдещото развитие на  зала „Белица” и да се запознаят с постиженията на клуба по борба в града.

Гостите, заедно с Борислав Здравков и Крум Борисов - треньор в клуб по борба „Белица”, бяха приети от заместник-кмета на Костинброд Любен Кънчев.

Те останаха впечатлени от условията, които предлага залата на клуб „Белица” и изразиха готовност да окажат подкрепа за подобряването им, за да може нейните възпитаници да имат още по-големи успехи в спорта.

Първата стъпка ще бъде тепиха в залата да бъде безвъзмездно прехвърлен на клуб „Белица“, за да може да инвестира в подобрения по него.

„Искаме да превърнем Костинброд в център на борбата в България, както е било преди години. Сигурен съм, че едно наше бъдещо сътрудничество ще има сериозни успехи и децата от община Костинброд, които посещават клуба по борба, ще доказват с медали амбициите на техните треньори. Изключително съм благодарен за това ваше посещение и съм сигурен, че най-доброто тепърва предстои за спорта в община Костинброд”, обърна се Любем Кънчев към гостите си.

На срещата присъстваха: Армен Назарян – двукратен олимпийски шампион и сегашен треньор на Националния ни отбор по борба;  Янко Шопов – световен шампион от 1979 г.в Сан Диего и сегашен помощник-треньор на Националния ни отбор по борба;Нено Ненчев – председател на клуба по борба в ЦСКА ; Петър Райчев – бивш треньор на ЦСКА; Павел Павлов – призьор от Олимпийски игри и Рашо Романов- представител на Българската Федерация по борба.

EspressoNews