“Джуренец Куест” 2017 ще предизвика за втори път любителите на планинското колоездене

1284 преглеждания

Второто издание на състезанието по планинско колоездене “Джуренец Куест” 2017 в дисциплина Cross Country ще се проведе на 17 юни, от село Батуля, община Своге. Всички любители на ХС карането могат да се включат в състеанието, което ще стартира в съботния ден в 10:30 часа (препоръчва се участниците да бъдат на мястото към 8:30) от паметника на майор Франк Томпсън в близост до центъра на селцето. Маршрутът е с дължина около 32 км в района на селата Батулия, Буковец, Лесковдол и Томпсън, като включва разнообразни терени, спиращи дъха гледки, а целта е покоряването на връх Джуренец (1397 м).

Всички участници трябва да са с подходяща екипировка, като минимумът е каска и ръкавици! Велосипедите трябва да са в добро техническо състояние, а всеки участник трябва да има попълнена декларация.

Препоръчително е участниците да си носят вода, храна, резервни гуми, помпи и инструменти.

На всеки чекпойнт (3 на брой) ще има вода, вафли и лимитирано количество резервни гуми.

Регистрацията става онлайн през сайта на  Джуренец Куес до 16.06 (петък). Таксата за участие е 5 лв, които се плащат на място при получаване на номер. В таксата е включена групова застраховка на участниците в състезанието.

Категориите, в които ще се състезават любителите на планинското колоездене са: Мъже 18+; Жени 18+; Младежи от 14 до 18 години; Девойки от 14 до 18 години. Наградният фонд е 900 лв и ще бъде разпределен по категории. Томбола за велосипед и подаръци осигурени от спонсори ще получат участниците.

Събитието се провежда под патронажа на Община Своге и с подкрепата на велосдружение “Велокрация”.

EspressoNews е официален медиен партньор на “Джуренец Куест” 2017.

EspressoNews