Сливница отбеляза празника на града и Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост с богата двудневна програма

1973 преглеждания

С богата двудневна програма Сливница отбеляза празника на града и Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. На 23 май тържествата започнаха с награждаване на деятели на образованието, културата и обществения живот в зала “Арена Сливница”.

Почетен знак по случай 110 годишнината от основаването му и за цялостната творческа и просветителска дейност получи НЧ ”Съзнание 1907”.

Почетен знак за постигнати високи резултати на фестивала за авторска музика ”Пирин Фолк” - Сандански, като композитор и аранжор на песента „Очакване”, спечелил безпрецедентно три престижни награди получи Иван Йосифов – музикант, композитор, аранжор.

С грамота и плакет бяха наградени: Емилия Христова – ст.учител по математика и ИТ и зам.директор на СУ ”Св.Св.Кирил и Методий”; Мария Любенова Стоичкова – Денкова –учител в ДГ ”Сливница” и Йоланда Христова Риковска – Младенова – секретар на НЧ ”Съзнание 1907”.

Грамота за постигнати високи резултати в образователно – възпитателния процес получиха – Петранка Герасимова Борисова – ст.учител в ДГ”Сливница”;Оля Стоименова Зарева – ст.учител в ПГ по Транспорт; Симона Григорова Серафимова – ст.учител в СУ”Св.Св.Кирил и Методий”; Славка Стоименова – ст.учител в ОУ”Ив.Вазов”; Красимира Лазарова Миленкова – ст.учител в ПГ по Транспорт; Маргарита Манолова Евтимова – ст.учител в СУ ”Св.Св.Кирил и Методий”; Веселинка Георгиева Боянова – председател на НЧ”Китка 2008”.

За доброто настроение на 23 май се погрижи Николина Чакърдъкова и Неврокопски танцов ансамбъл. Празникът завърши с тържествена заря.

Гости на събитието бяха Маринова Светлана Николаевна, Фокин Юрий Николаевич и Сезонова Марина Викторовна от побратимения град Красногорск.

Празникът на Сливница продължи и на 24 май с изпълнения на самодейците от община Сливница и НЧ ”Съзнание 1907”.

В програмата участваха  „Медени гласчета” с ръководител Силвия Петрова; възпитаниците на балет „Аглея”, с ръководител Мая Първанова; Клуб за народни танци „Сливница“ с ръководител Моника Маркова; децата от балет „Невиданс” с ръководител Невена Димитрова и Моника Маркова; ДВГ „Детелини” с ръководител Ваня Шушкова; изпълнение на Венелин Венков – китара и Ванина Тодорова – вокал.

Сливнишките танцови състави с ръководители Илияна Петрова и Ивайло Георгиев завършиха празничната програма с ритъма и красотата на българските хора.

EspressoNews