Поддържащи обучения с доставчиците на услугата „домашен помощник” и „социален асистент” по проект: „Независим живот за гражданите на Сливница“

1159 преглеждания

В сградата на община Сливница в периода от 13 до 15 юни ще се проведат поддържащи обучения на доставчиците на услугата „домашен помощник” и „социален асистент”, във връзка с реализирането на проект: „Независим живот за гражданите на Сливница“, приоритетна ос: „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване“ финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ с договор за БФП № BG05M9OP001-2.002-0183 – C01., става ясно от публикация на официалния сайт на общината.

От 13 до 15 юни 2017 г., от 08:00 ч. до 18:00 ч., в община Сливница, 3-ти етаж, стая 315 ще се проведе поддържащо обучение с домашните помощници.

От 13 до 15 юни 2017 г., от 08:00 ч. до 18:00 ч., в салона на община Сливница ще се проведе поддържащо обучение със социалните асистенти. 

Община Сливница стартира проект „Независим живот за гражданите на Сливница”, чиято основна цел е подобряване качеството на живот и на достъпа до услуги за социално включване в отговор на комплексните потребности, включително и здравни на  хора с трайни увреждания в това число и възрастни над 65 години в невъзможност за самообслужване с цел преодоляването на последиците от социалното изключване и бедността, чрез създаване на условия и интегрирани грижи  за независим живот и социална интеграция в обществото. 

Специфичната цел на проекта е подобряване на достъпа на хора с увреждания и хора над 65 години, в невъзможност за самообслужване до услуги за социално включване и здравеопазване, да се осигури социално включване на зависимите лица в обществения живот и превенция на настаняването им в специализирани институции, да се създадат нови работни места в сектора на социалната политика.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

EspressoNews