Община Своге гостува на Кириши за празника на града

1887 преглеждания

По покана на г-н Константин Тимофеев-кмет на град Кириши, Ленинградска област за традиционното честване на празника на града на 25.05.2017г. делегация от Община Своге в състав г-жа Нина Копринджийска-заместник-кмет, г-жа Златка Величкова-специалист „Общински съвет“ и г-жа Цветослава Петкова-директор дирекция „Европейски програми и проекти“, отпътува за Русия.

На 26 май се проведе среща с кмета на града г-н Тимофеев и служители на администрацията, с които беше обменен опит в сферата на културата, социалните дейности, спорта, строителството и здравеопазването. Българската делегация взе участие и в празничното шествие, което премина през главната улица на града. Последва тържественият концерт на площада, в който бяха представени гостите.

По повод празника на град Кириши поздравителен адрес от името на кмета на община Своге г-н Емил Иванов и пожелание за продължаване дългогодишното сътрудничество и братски взаимоотношения поднесе г-жа Нина Копринджийска. Програмата продължи с коктейл и празнична заря.

Г-жа Копринджийска, г-жа Величкова и г-жа Петкова бяха поканени от ръководството на Ленинградска област да бъдат специални гости и на празника на град Санкт Петербург. На 27 май те посетиха Санкт Петербург, където заедно със служители на администрацията посетиха известни забележителности и опознаха историята на Руската федерация. Вечерта представителите на общинска администрация Своге присъстваха на тържествения концерт вСанкт Петербург и поздравиха гостите и жителите на града с празника.

EspressoNews