Блестящо представяне за малките таекуондисти от клуб "Один" на Републиканския турнир за купата на Ботевград

1915 преглеждания

236 състезатели от 16 клуба в страната премериха сили на Шестия републикански турнир по таекуон-до I.T.F. за деца, юноши и девойки за купата на Ботевград, който се проведе в 11.30ч в зала „Арена Ботевград”.  Мотото на състезанието бе "Спортът е по-добрия начин децата да пораснат".

Надпреварата донесе поредни успехи за Таекуон-До клуб „Один“, чиято подготовка се провежда в Божурище, а Йоанна Мантзуни, която е родом от града, завоюва и сребърния медал на спаринг.

„Два дни битки на високо ниво на Републиканския турнир за купата на Ботевград . Спечелихме медали, натрупахме опит и с надежда за още успехи продължаваме подготовката си“, развълнувано сподели треньорът на клуб „Один“ Пенко Пенчев, който изброи и останалите медалисти на клуба от шампионата:

Михаил Иванов - първо място на тул и второ място на спаринг
Петя Пенчева - две трети места на тул и спаринг
Каталина Йорданова - трето място на спаринг
Йоанна Мантзуни - второ място на спаринг
Браво на всички участници в турнира
Пред малките спортисти предстоят още битки, в които да докажат спортните си качества. Първата от тях ще бъде на 24 юни в Севлиево.

Припомняме, че това е поредното спортно отличие за второкласничката от Божурище. Йоанна спечели купата в категория до 30 кг за момичета 8-9 години на Първия детски турнир по Таекуондо за купа Плевен, който се проведе през есента на миналата година, а месец след това грабна златото и в най-големия международен турнир за деца у нас.

Екипът на EspressoNews й пожелава все по-големи успехи и да продължава да бъде пример за връстниците си!

EspressoNews