Моноспектакъл „Забравени от небето“ разтърси сцената в Костинброд

1694 преглеждания

Илкова Театър гостува на 2 юни на сцената на НЧ „Иван Вазов – 1947“, в гр. Костинброд, с моноспектакъла на младия актьор Светозар Кнезовски – Заро - „Забравени от небето“.

Моноспектакълът е по едноименната книга на Екатерина Томова и беше организиран от община Костинброд във връзка с превантивната програма на МКБППМН – Костинброд и комисията за борба с наркотиците на територията на общината Костинброд.

„Забравени от небето“ е приказка-пътуване от съвременния свят на изгубени ценности през родното и природното към вселенското, притча-алегория за личния път от дребното и безмисленото до изконното и космически значимото.

Разказваческият характер на представлението дава шанс на публиката да проследи историята на Никола, който в буйния си пубертет намира наркотиците за единствен изход в обърканата му душа. Той се сблъсква с грозната смърт на свой приятел по съдба и спонтанно бяга от града. Случайността го отвежда в едно родопско село.

Героят-разказвач преоткрива измеренията на живота и смъртта и започва да живее изпълнения с чудеса и очарование живот на архетипния човек от легендите и народните песни.

Спектакълът беше представен пред учениците на СУ „Д-р Петър Берон“, гр. Костинброд, ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“, Второ ОУ „Васил Левски“ и Първо ОУ „Васил Левски“.

 

EspressoNews