В Своге се проведе първата пресконференция по трансграничния проект със Сърбия

1506 преглеждания

Първата пресконференция по проекта „Съвместно предотвратяване и ликвидиране на последиците от природни и причинени от човека трансгранични бедствия в общините Своге и Мерошина“ се проведе на 1 юни в заседателната зала на Професионална гимназия „Велизар Пеев“.

Проектът представлява най-значимата изява на сътрудничеството между двете общини и е съфинансиран от ЕС чрез Програмата за ТГС Interreg- ИПП България - Сърбия.

Водещ партньор по проекта е община Своге, а общата стойност на проекта е 581 345,46 евро и е със срок на изпълнение 18 месеца - до 23.05.2018г.

Официални гости на презентацията бяха г-жа Саня Стаич - кмет на Община Мерошина, г-н Горан Микич - председател на Общински съвет, г-н Йовица Илич - директор на комуналното предприятие и общински съветник и г-н Небойша Стошич - началник на комисия в общината.

Пресконференцията бе открита от инж. Валентин Михайлов - заместник-кмет на Община Своге, който поздрави гости и присъстващи със старта на проекта и пожела успешно приключване и изпълнение на всички дейности, заложени в него.

Презентацията бе водена от г-н Емил Георгиев, който запозна присъстващите с детайлите на проекта, целите и резултатите. Очакваният резултат е той да създаде ефективна система за споделяне на ресурси и управление, която ще помогне за преодоляване на бъдещи рискове за околната среда.

 

EspressoNews