Ваканция за деца от социално слаби семейства с добри оценки в училище организира Областният управител

1525 преглеждания

По лична инициатива на Областния управител на Софийска област Илиан Тодоров започва организиране на безплатен летен отдих за деца, които са от социално слаби семейства, сираци, с много добри и отлични оценки в учебната и извънучебна дейност, живеещи на територията на Софийска област, се казва в съобщение, публикувано на сайта на администрацията.

Ще бъдат включени деца от всичките 22 общини на областта, като първите ще бъдат от община Ботевград. В периода 16-19 юни 2017 г. ще почиват на вила „Горска поляна“ в Боровец и ще се насладят на красотата на най-стария планински курорт в България. Там те ще имат възможност да се отдадат на игри, забавления и запознаване с основите на нашите източноправославни християнски и морални ценности, традиции и култура.

Целта на инициативата е „Да се осигурят на децата в неравностойно положение от областта дни, прекарани в приятелство, спортен дух, много емоции и впечатления от една незабравима ваканция, която да ги върне в училище заредени, мотивирани и очакващи с нетърпение следващата ми покана!“, обяснява Областният управител Илиан Тодоров.

EspressoNews