Ученици и учители от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ гр. Сливница почетоха 143 годишнина от обесването на Апостола на Свободата Васил Левски.

5026 преглеждания

За честването на 143-та годишнина от обесването на Васил Левски учениците от начален курс в град Сливница изработиха красиви плакати със слова и снимки на Левски и нарисуваха негови портрети, с които украсиха коридорите на началното училище.

На 19 февруари учениците от 4а клас проведоха тържество в градската библиотека, като представиха драматизация на „Апостолът в премеждие“.

По-късно, в градинката пред базара, децата от 2а, 2б, 2в и 3а клас рецитираха стихотворения, пяха революционни песни и направиха драматизации, свързани с живота на Левски.

Учениците от горен курс разказаха накратко за живота на великия българин и рецитираха стихотворението „Обесването на Васил Левски“ по училищната радиоуредба.

С тези мероприятия учениците от град Сливница казаха „Поклон, Апостоле“!

Материалът е изготвен от Теодора Николова, ученичка от 8 клас в СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" гр. Сливница, за ученическия проект "Работилница за репортери"  на Еспресо Медия.