Своге изпрати випуск 2017 на ПГ "Велизар Пеев" с признателност и стилно тържество

3829 преглеждания

На 30 юни 2017 г. от 18.00 ч. в Професионална гимназия „Велизар Пеев“  се проведе тържество по случай връчването на свидетелствата за завършено основно образование на 8. клас и дипломите  за завършено средно образование на випуск 2017.

Випуск 2017 е випуск със силни и ярки личности, който ще бъде запомнен с десетки участия в общински, национални и международни конкурси, в които учениците завоюваха призови места.

Гости на празника бяха: Илия Левков – председател на Управителния съвет на Индустриален клъстер за електромобили, Красимир Петков – председател на Общинския съвет,  Светослав Вешков – председател на Обществения съвет към училището, волейболната звезда Владимир Николов.

Тържеството бе открито от мажоретната формация към училището.

Габриела Конева, ученичка от 8. „а“ клас, поздрави зрелостниците с песен. След нейното емоционално изпълнение водещите рецитираха стихотворения, написани специално за всички дванадесети класове и техните класни ръководители. Жаклин Ангелова и Вероника Лозанова поднесоха приветствия от името на зрелостниците. За последното си участие в училищно тържество излязоха Валентина Георгиева, Мадлен Христова и Мерилин Андреева и изпълниха  песните „Една българска роза“ и „Заедно“.

Директорът на Професионална гимназия „Велизар Пеев“ – Станчо Атанасов, приветства завършващите и гостите на тържеството и припомни училищните дейности през учебната 2016/2017 г.

Тази година Професионална гимназия „Велизар Пеев“ беше едно от 22-те държавни училища, включени в списъка за иновативно училище на Министерството на образованието и науката.

По Оперативна програма „Региони в растеж“ предстои цялостно обновяване на училището: изграждане на спортна зала, спортни площадки, общежитие; саниране  на сградата; както и оборудване и обзавеждане на лаборатории и кабинети.

Учебната 2016/2017г. ще бъде запомнена със сключването на договор за сътрудничество с Индустриален клъстер „Електромобили“ – Национална брашнова организация за електрическа мобилност /ИКЕМ/. В рамките на изложението за нови технологии в Интер Експо Център училището беше наградено за принос в електрическата мобилност в България през 2016г.

Гимназията беше избрана за пилотно училище по Проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

По проект „Твоят час“ се сформираха 25 групи по интереси и затруднения.

Клубът „Да празнуваме заедно“ получи награди в две категории за постановката „Даровете на влъхвите“ на Националния фестивал за авторска драматургия и театър на английски език.

Професионална гимназия „Велизар Пеев“ беше домакин на церемонията по награждаване на най-добрите сред участниците във второто издание на ученическия конкурс за журналистически таланти  „Работилница за репортери 2017 – разкажи за твоята България“ на регионалния новинарски портал EspressoNews.

И през тази година училището взе участие в Международното специализирано изложение за нови технологии в хранително-вкусовата промишленост, в организацията и обслужването на множество кетърингови събития в град София и приготви коледната торта за жителите на община Своге.

През февруари 2017 г. в училището за втори път бе организиран Ден на шоколада.

Ученици от Професионална гимназия „Велизар Пеев“ участваха във фестивала „Празници на хляба“ и получиха специална награда – демонстрационен семинар и двуседмично обучение в Италия.

Директорът благодари за подкрепата и съдействието на МОН, Монделийз България, ИКЕМ и Община Своге.

Господин Атанасов отбеляза доброто представяне на десетокласниците на Националното външно оценяване на дигиталните комптентности, проведено за първи път през тази учебна година.

Това, с което училището се гордее най-много, са резултатите на випуск 2017 от държавните зрелостни изпити и държавните изпити за придобиване на професионална квалификация. Повод за удовлетворение е и общият успех на випуска – по-висок, в сравнение с изминалата учебна година.

Най-добър резултат дванадесетокласниците постигнаха на матурата по английски език, като оценката на Вероника Лозанова е отличен 6.00!

Отличия за активно участие в училищния живот получиха зрелостниците Валентина Георгиева, Мерилин Андреева, Мадлен Христова, Валентина Гекова, Михаела Статкова, Мария Борисова, Аделина Ангелова. На тържеството бяха връчени купите на победителите от училищните турнири по волейбол и футбол.

Вероника Лозанова беше наградена като отличник на випуск 2017.

Владимир Николов връчи на отличниците свидетелствата за завършено основно образование, дипломите за завършено средно образование и свидетелствата за професионална квалификация на випуск 2017.

Празникът завърши с последен училищен звънец и последен час на класа в класните стаи на учениците от ХІІ клас.

Елица Борисова, ученичка в ПГ  „Велизар Пеев“, посланик на община Своге, от второто издание на конкурса "Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България

*Снимки: Юлиана Илиева