Не дръжте климатика на много ниска температура в жегите, съветва държавният здравен инспектор

Добавена на:
12.07.2017/11:45
Коментари: 0

Преките слънчеви лъчи имат допълнителен негативен принос при екстремно високи температури. Смяната на топла със студена среда още повече засилва този стрес. Това заяви държавният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев в ефира на БНТ.

Д-р Кунчев препоръча климатиците в помещенията да не се настройват на температура с разлика по-голяма от 8-10-12 градуса спрямо тази навън. Той призова хората със здравословни проблеми да се въздържат от излизане поне до 17:30 ч.

Държавният здравен инспектор направи и прогноза, че към края на септември и през октомври се очакват затруднения със завишен брой на заразени с хепатит А. Кунчев обясни, че рискът от заразяването е сега, но заболяването има инкубационен период и се установява на по-късен етап.

По думите на експерта, хората могат да се предпазят от зарази в горещите летни месеци като поддържат добра лична хигиена и консумират по-малко млечни, яйчни храни и месо, които са били съхранявани в неподходящи условия или при високи температури, като обърна особено внимание на различните видове сосове на майонезена или млечна основа, в заведенията за бързо хранене, които се развалят изключително бързо при температури над 30 градуса.   

EspressoNews

Коментари

Няма добавени коментари.

Добави коментар: