Кметът на Годеч с информация за предстоящата учебна година след оптимизацията на училищната мрежа

1686 преглеждания

Във връзка с оптимизацията на училищната мрежа в Община Годеч, решение № 44 на ОбС-Годеч, и Заповед №РД 14-138 от 6 юни 2017 г. на министъра на образованието и науката, кметът Радослав Асенов излиза с важна информация за родителите, учениците и бъдещите първокласници, цитирана от Актуален глас:

„Преструктурирането на училищата беше наложително и неотложно. След решението на ОбС – Годеч, за преобразуване на двете училища чрез сливане се породи напрежение между родители, общински съветници и общинска администрация.

Всяка промяна предизвиква затруднения и недоволства, но това, което се отлагаше с години и беше безкрайно належащо да се направи, вече е факт“, обобщава Радослав Асенов.

С цел избягване на неудобствата при евентуално преместване на учениците от сградата на ул. „Акад. Игнат Емануилов“ №1 в сградата на ул. „Асен Златаров“ №8 и запазване на учителите, поели обучението им от първи клас, на проведената последна среща, състояла се на 28 април 2017 г., между кмета на общината, председателя на ОбС-Годеч, общинските съветници и родители, градоначалникът пое ангажимент за изграждане на пожароизвестителна инсталация и преразглеждане на т.2 от Решение №44 след приключване на производството по издаване на заповедта от страна на министъра на образованието и науката.

На редовна сесия на ОбС-Годеч през май бяха гласувани средства за изграждане на инсталацията, която към днешната дата е монтирана, с което сградата отговаря на изискванията за броя на пребиваващите, които са в нея.

Вчера, 17 юли 2017 г., кметът спази другото си обещание, като внесе за предстоящата сесия на ОбС-Годеч, на 27.07.2017 г. предложение за допълнение на Решение №44, гласящо: „Изключение от взетото решение да се направи за учениците, които към момента на издаване на заповедта на министъра са осъществявали учебно-възпитателния процес в сградата на СУ.“

Радослав Асенов е категоричен, че до момента ОбС – Годеч, е взимал най-правилните решения за развитието на града и се надява, че и този път съветниците ще го направят, подкрепяйки предложението му, имайки предвид, че децата са бъдещето на Годеч, бъдещето на България.

От 15 септември 2017 г., когато започва новата учебна година, бъдещите първокласници ще учат в сградата на ул. „Асен Златаров“ № 8, съобщава още изданието.

EspressoNews

Снимка: Актуален глас