След пожара в приюта за животни в Драговищица

1858 преглеждания

Както EspressoNews писа, на 20-ти юли /четвъртък/ избухна пожар в приюта за животни в с. Драговищица, община Костинброд. Все още не се знае броят на загиналите и избягалите кучета и котки. От организация „Пет систърс”, спасяваща бездомни животни, информират, че всички оцелели са добре, с изключение на едно куче, настанено в Централна Ветеринарна Клиника.

Прибрани са общо около 40 животни, като има настанени кучета в клиниката на фондация „Четири лапи”, които са без опасност за живота.

От „Пет систърс” съобщават още, че след предприетите спасителни действия, сдружението е оторизирано от собственика на приюта да поеме организацията по действията за справяне с последствията от пожара.

Спасените животни имат спешна нужда от суха храна и консерви. Също така се набират средства за изграждане на няколко клетки в друго хале, временно предоставено за настаняване на оцелелите кучета.

Следващия уикенд ще се проведе акция по разчистване на отломките на приюта в Драговищица. От „Пет систърс” приканват всички желаещи да помогнат с инструменти.

Предстои остатъците от сградата да бъдат съборени, като за извозването на отпадъците ще бъде наета специализирана фирма.

Повече информация за събирателните пунктове и дарителските сметки ще откриете на страницата на „Пет систърс” във Фейсбук.

 

Espresso News