Значителни по размер инвестиции и изпълнени проекти за ремонт, рехабилитация и обновяване отчита община Костинброд към полугодието

1289 преглеждания

Значителни по размер инвестиции и изпълнени проекти за ремонт, рехабилитация и обновяване отчита община Костинброд към полугодието. В изпълнение на инвестиционната програма на общината за 2017 г. са ремонтирани две читалища в град Костинброд - НЧ "Заря" в кв. Малово и НЧ "Св. св. Кирил и Методий" в район I на града. Ремонтирани са два православни храма, като на черквата "Св. Николай Чудотворец" в кв. Маслово е обновена и рехабилитирана камбанарията, на храма "Св. Троица" в с. Бучин проход е закупена и монтирана нова камбана на мястото на открадната преди време. Направена е и охранителна система, която да предпазва черквата от набези на недобросъвестни граждани. В областта на спорта са извършени ремонти и обновление на трите стадиона в града, като последните придобивки са ново осветление на стадион "Бенковски" в кв. Маслово, наред с изграждането на ограда около спортното съоръжение. По отношение на пътната инфраструктура, от общината отчитат извършените ремонтно възстановителни дейности на моста при село Опицвет, извършени от областно пътно управление по настояване на общинската администрация. След извършения ремонт, от общината осигуриха и поставиха светлоотразителни ленти за парапета.

Както EspressoNews писа, община Костинброд продължава да развива своите социални и здравни услуги на четвъртия етаж в сградата на поликлиниката, където вече се помещава и БМЧК. През настоящата 2017 година е изготвен, одобрен и предстои да се реализира проект за допълнително ел. захранване, с повишена мощност за сградата. През последните месеци беше реновирано фоайето на централния вход на сградата - алуминиева дограма на входа и стълбите към втория етаж, гипсо-картон на мястото на остарелите дървени прегради, шпакловка и латекс. Освен в поликлиниката, като център за осъществяване на социална дейност, през тази година са ремонтирани и  помещенията в Домашен социален патронаж. Дейностите по ремонта включваха: премахване на компрометираната мазилка, шпакловане на стени, грундиране и полагане на латекс. Инвестиционната програма на община Костинброд продължава, като до края на годината се очаква да бъдат извършени още от планираните дейности в нея.

EsprssoNews

*източник: община Костинброд

**снимки: община Костинброд