Не се презапасявайте с цигари и алкохол за лятната си почивка в Гърция!

Добавена на:
10.08.2017/10:40
Коментари: 0

Да не се презапасяваме с цигари и алкохол, тръгвайки на лятна ваканция в Гърция. За това посъветва Георги Александров, началник на Митница Югозападна пред НоваТВ. Поводът е, че в сряда, за няколко часа, гръцките гранични власти арестуваха трима наши сънародници за нелегален внос на акцизни стоки.

Не е изключено да попаднем в ареста, ако цигарите и алкохолът, които си носим за почивката, са над допустимите за пренасяне количества.

 „Минималните количества акцизни стоки, които могат да се пренасят от една страна-членка на ЕС в друга, без те да подлежат на облагане, са определени в европейска директива. Има определени прагове. За тютюневите изделия – 800 къса, което означава четири стека. Пури – 200 броя, пурети – 400 броя. Твърд алкохол – 10 литра, 90 литра вино и 110 литра бира”, обясни Георги Александров пред медията.

„Важно е да се отбележи, че става въпрос само за стоки, предназначени за лично ползване с получатели физически лица. Количествата не са малки. Законодателят е предвидил човек, който тръгне на почивка, да може спокойно да я прекара. Призовавам гражданите да се ограничават в тези прагове”, каза още началникът на Митница Югозападна.

Задържаните летовници са освободени. Очаква се скоро да им бъдат върнати и конфискуваните им автомобили.

EspressoNews

Източник: НоваТВ

Коментари

Няма добавени коментари.

Добави коментар: