Община Божурище обявява втори прием на документи по проект „Подкрепа за независим и достоен живот в община Божурище“

1394 преглеждания

Община Божурище обявява втори прием на документи, за свободни 9 места за потребители на социалните услуги и асистенти, по проект „Подкрепа за независим и достоен живот в община Божурище“, по процедура чрез директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.002-0291-C01 по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. Бенефициент по проекта е Община Божурище, а продължителността му – 22 месеца.

Необходими документи за кандидат-потребители на социалните услуги:

Заявления по образец и прилежащите му приложения, които ще вземете от Деловодството на общината;

Копие на ЕР на ТЕЛК/НЕЛК, ЛКК, копие от амбулаторен картон (ако има такъв), други актулани медицински документи, с които се удостоверява здравословното състояние на лицето/детето, епикризи и др.;

Удостоверение за настойничество/попечителство (копие).

Документ, удостоверяващ представителство (при наличие на такъв).

Документ за самоличност; за дете – удостоверение за раждане – оригинал и копие.

 

Необходими документи за личен асистент, социален асистент, домашен помощник:

Заявление за постъпване на работа по образец и прилежащите му приложения, които ще вземете от Деловодството на общината;

Документ за самоличност- копие и оригинал за справка;

Автобиография;

Копие от диплома за завършено образование и оригинал за справка;

Служебна бележка от месторабота (ако кандидатът работи);

Пенсионно разпореждане (само за кандидат, който е придобил право на професионална пенсия за ранно пенсиониране и е в трудоспособна възраст).

Документите и екземплярите, необходими за кандидадстване, могат да бъдат получени от Деловодството в сградата на Община Божурище, на адрес: бул. „Европа“ №85, от 14 август до 18 август 2017г. (включително), от 09:00 ч. – 17:00 ч. Приемането на попълнените документи, ще се осъществява от назначеното за тази цел лице, в бившата сграда на Общината, находяща се  на бул.“Европа“ № 81, 2-ри етаж, в стая №7, (сградата се намира на центъра на гр. Божурище, срещу общинския паркинг, на първия етаж се помещава отдел МДТ), в  срок: 24 август 2017г., от 09:00 ч. – 17:00 ч.

Подборът на кандидатите ще се извърши от  Комисия, назначена със Заповед на Кмета на община Божурище, която ще разгледа постъпилите документи, след което ще обяви  кандидатите, отговарящи на изискванията. Обявата с допуснатите до събеседване кандидати ще бъде публикувана на интернет страницата на община Божурище и на таблото в сградата на Община Божурище. Събеседването ще се проведе от комисия, на дата и място, за които ще бъдат уведомени всички допуснати до събеседване кандидати.

Резултатите на класираните кандидати ще бъдат обявени на информационното табло в сградата на Община Божурище и на официалния сайт в установения срок.

Проектът „Подкрепа за независим и достоен живот в община Божурище“ цели да бъдат обхванати следните целеви групи: хора с увреждания и техните семейства, деца с увреждания – в проeкта се допускат деца с  до 90% увреждане, констатирано чрез съответния, удостоверяващ медицински документ, самотно живеещи тежко болни хора над 65г., с ограничения или невъзможност за самообслужаване.

Проектът включва създаване на център за почасово предлагане на социални и здравни услуги, включващи 85 потребители, лични асистенти, социални асистенти и домашни помощници, рехабилитатор, психолог и медицинска сестра.

EspressoNews