Анелия, VenZy и забавления за малки и големи обещава програмата за Празника на Драгоман на 26 август

1903 преглеждания

Както всяка година, град Драгоман ще отбележи своя празник в последната събота на месец август. Програмата, с която общината ще зарадва жителите и гостите на града, ще започне в 16.00 часа с детска забава, организирана от актьора Цветомир Иванов.

В 17.30 часа ще започне празничният водосвет, който ще бъде отслужен в храма „Св. Арх. Стефан“ в града, а от 18.15 часа е началото на официалната част от тържеството, в която приветствия към гражданите ще поднесат от общинското ръководство и гостите на честването.

Фолклорната програма е с начален час 18.30. Присъстващите ще могат да се насладят на изпълненията на НЧ „Мелдия 2012“-гр. Драгоман, НЧ „Христо Ботев 1925“-с. Габер, НЧ „Бурел 2013“-с. Яблотина.

В 19.00 на сцената ще се представи народната певица Радостина Стефанова.

Емоциите ще приповдигне популярният сред младите изпълнител VenZy, чийто концерт започва в 20.00 часа, а в 21.00 часа сцената ще завладее любимата на публиката Анелия.

Кулминацията ще бъде в 22.30, когато небето над Драгоман ще бъде озарено от празнична заря.

Припомняме, че на 29 август 1969 година, с Указ на Министерския съвет, Драгоман е обявен за град, а последната събота от месец август е определена за негов празник с решение на Общинския съвет.   

EspressoNews

Снимки: Община Драгоман