Уведомление за инвестиционно предложение от "ЗИВ" ЕООД

3105 преглеждания

*Платена публикация

 

УВЕДОМЛЕНИЕ ЗА ИНВЕСТИЦИОННО ПРЕДЛОЖЕНИЕ

(съгласно чл. 4 от Наредбата за условията и реда за извършване на оценка на въздействието върху околната среда)

„ЗИВ“ ЕООД с адрес на управление гр. Варна, ЗПЗ, уведомява засегнатото население, че има инвестиционно предложение за: Преустройство на съществуващи производствени сгради и ново строителство на производствени сгради, Подобект 1: Производство на безглутенови хранителни продукти и Подобект 2: Производство на трайни сладкарски изделия с местоположение: УПИ VI-324 "За производствена дейност", кв. 41, по ПУП на с. Томпсън, общ. Своге.

По искане на възложителя е изработен инвестиционен проект „Преустройство на съществуващи производствени сгради и ново строителство на производствени сгради“. С проекта не се променя предназначението на съществуващите сгради, новопроектираните разширения запазват характера и предназначението на сградите, коти било и корниз на сградите са допустими, съгласно виза. Променя се РЗП на сградата в рамките на застроителния обем, като техникоикономическите показатели остават в границите на допустимите за УПИ VI-324 "За производствена дейност", кв. 41, по ПУП на с. Томпсън, общ. Своге. Строежът е с предназначение и функции, допустими спрямо устройствената зона и действащия ПУП.

В преустроените и новите сгради ще бъдат монтирани производствени линии, заедно със съпътстващото им оборудване за производство на безглутенови хранителни продукти и трайни сладкарски изделия. Стратегически приоритет, свързан с реализацията на конкретното инвестиционно намерение е възстановяване на дейността в обекта и оживление на местната икономика чрез създаване на нови работни места в процеса на строителството (временно) и при въвеждане в експлоатация на обекта (постоянно) – от 25 до 50 работни места. Инвеститорът има опит и е водещ производител в областта на сладкарските изделия.

С инвестиционното предложение не се предвижда промяна на съществуващата пътна инфраструктура. Територията, предмет на инвестиционното предложение попада в урбанизираната зона на с. Томпсън с изградена техническа инфраструктура – водопроводна и електропроводна мрежа, пътни връзки. Всички дейности свързани с инвестиционното предложение – реконструкция и ново строителство ще се извършат в границите на имота, собственост на инвеститора. Не се очаква реализацията на инвестиционното предложение да влезе в конфликт с ползването на съседни терени. Ще бъде спазена съвместимостта за този вид обекти.

Писмени становища и мнения се приемат в Община Своге, гр.Своге, ул.“Ал.Стамболийски“ № 7, п.код: 2260 и РИОСВ, гр. София – 1618, бул. “Цар Борис ІІІ” № 136, ет. 10, e-mail: riosv@riew-sofia.org

*Материалът е публиуван без редакторска намеса