Бов изпраща плетени чорапи на Зографския манастир в Атон

1316 преглеждания

Всички любители на плетивата могат да се включат в инициативата "Да дарим добро"

Поредна инициатива „Да дарим добро“ организират НЧ „Светлина-1896“, Клуб на пенсионерите и инвалидите, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и кметство Бов.

Каузата на „Да дарим добро“ тази година е да бъдат изплетени 50 чифта вълнени чорапи за българските монаси и послушници в Зографския манастир в Атон, информират от Бов - две селища с една история и едно име. Всички любители на плетивата, които желаят да се включат в това начинание, могат да получат прежда /предоставена за тази цел от дарител/ до края на м. август 2017 г. в читалищната библиотека на село Гара Бов.

Повече информация може да получите на телефон 0884 810 330.

Да дарим добро“ е поредица от съвместни инициативи на читалището, пенсионерският клуб, училището и кметството в Бов, които целят да подкрепят хора от местната общност, имащи нужда от помощ През 2015 г. читалищни настоятели, председателят на пенсионерския клуб, директорът на училището и кметът на Гара Бов се обединяват около предложението на бивш читалищен председател и полагат началото на благотворителната инициатива „Да дарим добро!“.  Целта е периодично да се обявяват дарителски акции в помощ и на местни хора имащи нужда от подкрепа.

През 2016 г. „Да дарим добро на Владо” обедини жители и приятели на Бов. В благородната инициатива се включиха 54 човека, които събраха необходимата сума за спешна оперативна интервенция на очите на Владимир Гергов. 

EspressoNews