Задава се третото издание на „Окни, па тропни!“

2202 преглеждания

Фолклорният фестивал ще се проведе на 16 септември

Село Пролеша ще бъде домакин на третото издание на фолклорния фестивал „Окни, па тропни!“. Той ще се проведе на 16 септември и е с начален час 11:00 ч. Организатори отново са НЧ „Светлина 1924“ и кметство Пролеша.

Фестивалът няма конкурсен характер и не се изисква такса за участие, информират организаторите. Не са поставени и ограничения за възрастта любителите на фолклора, които ще се включат.  
Според регламента, всяка творческа група представя своя репертоар от 2 хора или песни с максимална обща продължителност до 6 минути. Едното изпълнение трябва да бъде от Шопска етнографска област.
Облеклото е по преценка на участниците, но организаторите споделят, че биха се радвали изпълнителите да бъдат с български носии.
Музикалния съпровод може да бъде с жива музика, CD или на USB флаш памет.
Всяка група ще получи Грамота за участие, придружена със символа на фестивала.
Организаторите си запазват правото да видеофилмират и фотозаснемат изпълненията на участниците в конкурса с цел създаване на архив на мероприятието, като същите няма да бъдат използвани с търговска цел, с което да се наруши Закона за авторското право и сродните му права, подчертават те.
Уточнява се още, че пътните разходи ще са за сметка на участниците, а седмица преди фестивала ръководителите на групите ще бъдат уведомени за реда на представяне в концертната програмата.
За връзка с организаторите и заявки:
тел.0893 662202 -Поля Кирилова
polixsenia@abv.bg

EspressoNews