Задава се третото издание на „Окни, па тропни!“

Добавена на:
24.08.2017/13:59
Коментари: 0

Село Пролеша ще бъде домакин на третото издание на фолклорния фестивал „Окни, па тропни!“. Той ще се проведе на 16 септември и е с начален час 11:00 ч. Организатори отново са НЧ „Светлина 1924“ и кметство Пролеша.

Фестивалът няма конкурсен характер и не се изисква такса за участие, информират организаторите. Не са поставени и ограничения за възрастта любителите на фолклора, които ще се включат.  
Според регламента, всяка творческа група представя своя репертоар от 2 хора или песни с максимална обща продължителност до 6 минути. Едното изпълнение трябва да бъде от Шопска етнографска област.
Облеклото е по преценка на участниците, но организаторите споделят, че биха се радвали изпълнителите да бъдат с български носии.
Музикалния съпровод може да бъде с жива музика, CD или на USB флаш памет.
Всяка група ще получи Грамота за участие, придружена със символа на фестивала.
Организаторите си запазват правото да видеофилмират и фотозаснемат изпълненията на участниците в конкурса с цел създаване на архив на мероприятието, като същите няма да бъдат използвани с търговска цел, с което да се наруши Закона за авторското право и сродните му права, подчертават те.
Уточнява се още, че пътните разходи ще са за сметка на участниците, а седмица преди фестивала ръководителите на групите ще бъдат уведомени за реда на представяне в концертната програмата.
За връзка с организаторите и заявки:
тел.0893 662202 -Поля Кирилова
polixsenia@abv.bg

EspressoNews

Коментари

Няма добавени коментари.

Добави коментар: