Село Гълъбовци отбеляза своя празник с традиционен събор

3151 преглеждания

Празникът събра жители и гости в китното село

Село Гълъбовци отбеляза своя празник с традиционен събор, който се проведе на 15-ти август. По информация на Мартин Петров, празникът, посветен на Успение на Пресвета Богородица, за поредна година събра жители и гости в китното сливнишко село. Програмата започна на стадиона на плувния спортен комплекс в селото с футболен мач между ветераните на "Сливнишки герой" и "Ботев" Гълъбовци. Малчуганите рисуваха картини на асфалта на тема "Ваканционни преживявания".

В 13.00 часа гълъбовчани бяха поздравени от кметския наместник на селото Петър Динчев и от кмета на община Сливница Васко Стоилков, който освен с празнични пожелания ги информира за предстоящото стартиране на цялостната реконструкция на пътя Сливница – Брезник, като се очаква пътят да е готов до края на следващата година. Кметът добави, че водопровода по пътя също ще бъде сменен.

Г-н Стоилков и г-н Динчев връчиха награди на капитаните на футболните отбори Младен Василев – Махо и Еманоил Апостолов. Празникът уважиха председателя на ОбС – Сливница и кметските наместници на съседните села.

За доброто настроение на жителите и гостите на село Гълъбовци се погрижи оркестър "Ергенска мъка". 

EspressoNews

*снимки: Тони Стефанов