ОбС-Божурище гласува в четвъртък преработения проект за централен градски парк

1901 преглеждания

По 20 точки ще заседава местният парламент

20 точки включва Дневният ред на заседанието на Общински съвет-Божурище, което ще се проведе на 31 август от 14:00 часа в малкия салон на НЧ „Христо Ботев–1934г.” в града.

В местния парламент ще разгледат няколко докладни записки за промяна в общинския бюджет за 2017 г., както и промяната на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги. Ще бъде гласувано и изменение на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти-Общинска собственост. Останалите точки от заседанието ще бъдат посветени на проекти за Подробни устройствени планове в различни населени места от общината, както и именуване на улици в Божурище и Хераково.

Общинските съветници ще вземат решение за отпускане на еднократна финансова помощ на нуждаещи се лица, както и за транспортни разходи на ученици и ще дебатират създаването на доброволно формирование.  

На вниманието им ще бъде представен и Отчет за дейността на Общински съвет Божурище и неговите комисии за периода 01.01.2017г.- 30.06.2017г.

Кметът на Божурище Георги Димов коментира предстоящото заседание през личния си профил във Фейсбук, където обърна внимание на гласуването от Общинския съвет на проекта за обновяване на центъра на града. По думите му проекта за „Централен градски парк с концертна естрада“ е преработен и в него са отразени всички конструктивни предложения, направени от експерти, граждани и общински съветници. Това е довело до намаляване стойността на проекта, информира Димов и допълва, че строителството ще се осъществи на два етапа.

Стойността на първия е 320 000 лв. с ДДС, на втория 310 000 лв. с ДДС, а общата стойност на проекта възлиза на 630 000 лв., с ДДС.

„Надяваме се тази точка да бъде гласувана и изпълнението на I-ви етап да стартира още тази година. Обръщам се с уважение към общинските съветници, с молба да мислят в полза благото на жителите и развитието на града, като административен център на общината и към Вас, уважаеми съграждани - който има желание да присъства на сесията и иска да се запознае с проекта, да чуе доводите и всички разяснения по него, да заповяда в четвъртък, 14:00 ч. в Читалището!“, завършва публикацията на кмета.

Вижте и пълния дневен ред на предстоящото заседание ТУК.

EspressoNews