Интерактивни обучения по проектно предложение "Живей активно"

1395 преглеждания

Децата от Дневен център за работа с деца на улицата и Център за обществена подкрепа "Промяна" град Костинброд взеха участие в интерактивни обучения на тема „Наркотичната и алкохолната зависимост сред младите хора“. Обученията са част от проектно предложение „Живей активно“ на Български младежки форум и община Костинброд срещу зависимостите на младите хора.

В периода 28-29.08.2017 г., представители от Български младежки форум запознаха децата с различните видове съществуващи зависимости, като алкохолна, наркотична, тютюнопушене, интернет и хазарт. Бяха проведени дискусии и уъркшопи на определени теми свързани с тях. Децата взеха участие и в неформалния метод на обучение „Форум-театър“, който нагледно представи ситуации по темата. Децата споделиха своите впечатления и активно участваха в проведените дискусии.

Както EspressoNews, писа проектът на община Костинброд и Български младежки форум - „ЖИВЕЙ АКТИВНО“ е финансиран от Министерството на младежта и спорта и включва комплекс от интерактивни обучителни и спортни занимания за младежи срещу различните форми на зависимости – наркотици, интернет, хазарт, алкохол и тютюнопушене.

Част от инициативите по проекта е и турнир за деца от ПГВМСС „Св Георги Победоносец“ и СУ „Д-р Петър Берон“, който ще се проведе на 16.09.2017 г. от 10:00 ч. на стадион „Белица“ в град Костинброд.

EsprssoNews

*снимки: община Костинброд