Ния Кръстева от Сливница засне първият си самостоятелен 360 градусов видеорепортаж

2289 преглеждания

Ния Кръстева, участник в „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България“ засне първият си самостоятелен 360 градусов видеорепортаж по свой сценарий. Ния е посланик на община Сливница от второто издание на ученическия проект на Еспресо Медия. За да представи общината, тя избра да заснеме пантеона „Майка България“ в село Гургулят.

Пантеонът в село Гургулят се намира в местността „Църквище". Представлява огромен и величествен монумент, имащ формата на пресечена четириъгълна пирамида с внушителни размери. В центъра на пирамидата има статуя на жена, символизираща „Майка България“, скърбяща за загубените чеда. Пантеонът е построен в памет на загиналите в битката при Гургулят – войници, офицери, селяни и доброволци.

Общо шест ученици, участници в „Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България“, спечелиха правото да заснемат 360 видеореортажи по свой сценарий. Наградата им бе предоставена от партньора на проекта 360 Creative Bulgaria. Това са класиралите се на първите три места  в ученическия проект на Еспресо Медия - Симеон Симеонов от Годеч, Ивайло Ивайлов от Божурище, Валерия Петкова от Своге, както и Александра Александрова – посланик на община Драгоман, Ния Кръстева – посланик на община Сливница и Ива Ненова – посланик на община Костинброд.  Така всяка една от шестте общини ще бъде представена със собствен 360 градусов видеореортаж, заснет от учениците.

360 градусовите виртуални разходки на избрани места от общините, заснети по сценарий на учениците, ще бъдат представени в рамките на второто издание на събитието "Добрият пример на запад от София”, което ще се проведе на 27.11.2017 г. от 15:30 ч. в шоурума на „Ситроен“ в град Божурище.

Както EspressoNews писа, през юли, призьорите от „Работилница за репортери 2017 – Разкажи за твоята България“ участваха в специален workshop, по време на който усвоиха изкуството да снимат с 360 градусова камера и заснеха видеорепортаж по техен сценарий.

В следващи публикации EspressoNews ще представи обектите заснети в останалите пет общини.

EspressoNews