Тити Папазов, Методи Деянов и Живко Вангелов ще подкрепят инициативата „ЖИВЕЙ АКТИВНО“ в Костинброд

1423 преглеждания

Откриването ще бъде в 10.00 ч. от кмета на община Костинброд на 16 сетември

Тити Папазов, Методи Деянов и Живко Вангелов ще бъдат специални гости на младежкия спортен турнир, който ще се проведе в Костинброд. Турнирът е в рамките на инициативата на община Костинброд и сдружение „Български младежки форум“ - „ЖИВЕЙ  АКТИВНО! ПРОТИВОДЕЙСТВАЙ НА ЗАВИСИМОСТИТЕ ЧРЕЗ СПОРТ!“ срещу различните форми на зависимости на младите хора.

Както EspressoNews писа, спортната надпревара ще се проведе на 16.09.2017 г. от 10:00 ч. на стадион „Белица“. Участие в „ЖИВЕЙ  АКТИВНО! ПРОТИВОДЕЙСТВАЙ НА ЗАВИСИМОСТИТЕ ЧРЕЗ СПОРТ!“ ще вземат над десет отбора от двете училища в града, които ще премерят сили в състезания по футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на маса и шахмат.

Преди старта на турнира представители на Агенция „Митници“ и обучени полицейски кучета ще направят демонстрация пред участниците, за начина на разкриване и залавяне трафика на наркотици. Водещ на спортното събитие ще бъде актьорът и журналист – Павел Владимиров.

„ЖИВЕЙ АКТИВНО! ПРОТИВОДЕЙСТВАЙ НА ЗАВИСИМОСТИТЕ ЧРЕЗ СПОРТ!“ е проект на община Костинброд и сдружение „Български младежки форум“ срещу различните форми на зависимости на младите хора. Проектът е финансиран от Министерството на младежта и спорта и включва комплекс от интерактивни обучителни и спортни занимания за младежи срещу различните форми на зависимости – наркотици, интернет, хазарт, алкохол и тютюнопушене.

В изпълнението на проекта са предвидени и следните допълнителни дейности: Иновативно презентиране по време на учебния процес на децата от двете училища, чрез използване на специален презентационен софтуер; Интерактивно обучение, чрез метода „Форум театър“, включващ тренинги и симулации за поставяне на целевата група в различни ситуации от тяхното ежедневие и в близка до реалната среда, като се прилага принципа на учене чрез активно участие на младите хора; Работа на открито сред природата и в неформална среда, с цел по-активен начин на живот, като алтернатива на съвременните зависимости; Демонстрации, с цел превенция, поднесени в атрактивна и разбираема за децата форма.

EspressoNews