Областният управител на Софийска област отправи поздрав по повод първия учебен ден

1037 преглеждания

Илиан Тодоров поздрави учители, ученици и родители

Областният управител на Софийска област г-н Илиан Тодоров отправи официално поздравление до учители, ученици и родители по повод първия учебен ден чрез сайта на областната администрация. EspressoNews публикува цялото поздравление на г-н Тодоров:

Скъпи ученици,

Уважаеми учители, директори и служители в системата на образованието,

Родители,

Приемете поздравленията ми по повод откриването на Новата учебна 2017/2018 година!

Първият учебен ден отново носи със себе си еуфория и трепет, изпълва с усмивки училищните дворове и поставя началото на поредната част от пътя на знанието, по която всички Вие заедно ще поемете! Пожелавам Ви да я преминете успешно и с желание, да не се отказвате в трудните моменти и уверени да усвоявате уроците от книгите и живота!

Скъпи ученици, 

Не спирайте да мечтаете и знайте, че храмът, наречен училище, е мястото, в което ще откриете начинът да постигнете всичко желано! Бъдете смели и любознателни, не спирайте да търсите познанието, което ще отвори прозореца Ви към света и чрез което ще откриете формулата за сбъдването на всичките Ваши цели!

Мили първокласници, 

Днес за Вас започва едно от най-интересните пътешествия – учението! В него няма граници, забранени въпроси и невъзможни неща! В него има съкровища, предназначени за Вас! Открийте ги с желание, споделете ги с добри приятели и не спирайте да ги умножавате! Вашите учители ще Ви покажат как да стигате все по-напред, да бъдете по-добри и успешни. Питайте ги, разчитайте на тях, помнете техните съвети!

Уважаеми учители,

Продължавайте да носите с гордост и желание голямата отговорност да откривате и развивате най-доброто от нашите деца! Благодаря Ви, че с Вашата безценна помощ и насоки те се превръщат в знаещи, мислещи и постигащи млади хора! Вярвам, че ще продължите им давате любовта, подкрепата и опита си, защото техните успехи са Ваша безкористна кауза и Ваша най-голяма награда!

Уважаеми родители,

Бъдете активни участници в израстването на Вашите деца! Поощрявайте тяхното любопитство и подкрепяйте техните таланти! Помагайте им да усвояват знания, да бъдат търсещи и будни! Споделяйте радостите и тревогите им! Бъдете до тях и техните учители, когато успяват в полето на знанието!

Пожелавам на всички Вас попътен вятър, ползотворна и пълноценна Нова 2017/2018 учебна година!

 

На добър час!

ИЛИАН ТОДОРОВ
Областен управител 
на Софийска област

15 септември 2017 г.