Ива Дойчинова влиза в състава на журито на „Работилница за Espresso репортери”

2247 преглеждания

Ива Дойчинова се включи в журито, което оценява ученическите материали в обучението „Работилница за репортери”. Заедно с Доника Ризова, автор и водещ на предаването „Медиите ON AIR”, Максим Майер, редакционен директор на сп. „Мениджър”, още няколко практика от сферта на журналистиката и връзките с обществеността и екипа на „Еспресо медия”, Ива ще проверява ученическите разработки и ще дава своите насоки и препоръки на младите репортери. За мен ще бъде много интересно да надникна в мислите и да погледна през очите на младите хора, както и да дам препоръки и рецензии на техните работи”, отговори Ива на поканата да се включи в проекта.

На 8 март от 9 часа в рубриката, посветена на децата - "Рицари без броня", в предаването „Ива от сутрин до обед” по радио FM+, гост ще бъде организаторът на „Работилница за репортери“ – Десислава Василева. Тя ще разкаже повече за идеята, реализацията на проекта до момента и какво още предстои на учениците.

Ива Дойчинова е първата жена-радиоводещ в историята на частните радиа, както и настоящ водещ на четиричасовото радио предаване „Ива от сутрин до обед” по радио FM+. Тя е позната още от малкия екран, тъй като има дългогодишен опит като телевизонна водеща на предавания като „Денят е прекрасен”, „Часът на мама”, „Искам работа”, Хит – 1, Нота бене, Хубавите къщи и други.  Освен като радио и тв водещ, Ива е заемала позицията Програмен мениджър на радио FM+.

Радиоводещата е наградена с престижното отличие „Рицар на книгата” от Асоциация Българска книга, по случай Международния ден на книгата и авторското право, като един от журналистите с най-голям принос в отразяването на издателския бизнес в България.