СУ "Христо Ботев" град Драгоман откри учебната 2017/2018 година

5441 преглеждания

В СУ "Христо Ботев" град Драгоман тържествено бе открита новата учебна година. Тържеството започна в 10.00 часа с вдигане на националното знаме, под звуците на българския химн. След това знаменосците от 10. клас внесоха знамето.

Тържеството продължи с приветствието на учители, ученици, родители, от Изабела, ученичка в 6. клас. Директорът на училището, Стоян Стоянов, поздрави всички присъстващи за първия учебен ден, като не скри радостта си от факта, че от години насам първокласниците са доста на брой. Пожела успех и постоянство на учащите, търпение и успех на учителите и сила на родителите.

Гости на тържеството бяха кметът на община Драгоман и представители на общинската администрация. Г-н Андрей Иванов отправи пожелания за здраве, късмет и успехи към учениците. На учителите пожела да продължат да работят в същия дух. От името на родителите приветствие поднесе Ани Пейчева – майка на първокласник. След нея, първокласничката Божидара Радославова изрецитира стихотворение за първия учебен ден. Първият училищен звънец удари. Тържеството приключи с празничен водосвет отслужен от отец Асен Асенов, за успешна здрава и спорна нова учебна година.

Александра Александрова – посланик на община Драгоман oт конкурса "Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България"