Община Своге предлага промени в наредбата за местни данъци и такси

2205 преглеждания

В частта "Такса за битови отпадъци"

Проект за изменение и допълнение на Наредбата за местните данъци и такси и цени на услугите в община Своге предлагат от местната администрация. Заинтересованите граждани ще имат 30-дневен срок, в който могат да внасят своите предложения и становища по проекта на документа. Те ще се приемат в Деловодството на Община Своге, както и на e-mail: kmet@svoge.bg.

Предлаганите промени касаят Глава трета от Наредбата - „Местни такси“, Раздел І „Такса за битови отпадъци“, ал. 2 на чл. 65, който придобива следната редакция:

„(2) Когато не може да се установи количеството на битовите отпадъци по предходната алинея, размерът на таксата се определя в левове на ползвател или пропорционално върху данъчната оценка на недвижимите имоти на гражданите и върху по-високата от двете стойности /данъчна или отчетна/ на недвижимите имоти собственост на юридически лица и фирми на граждани.“

Промените се налагат, поради актуализиране на действащата нормативна уредба, обясняват от общината в мотивите към предложението.

Пълният текст на обявлението и мотивите към предлаганата промяна са публикувани на официалния сайт на община Своге.

EspressoNews