Общинска стратегия за личностно развитие на децата в Драгоман

1106 преглеждания

Общинска стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците в община Драгоман (2017 г. – 2019 г.), е публикувана на официалния сайт на общината.

Стратегията е разработена на основание чл. 197, ал. 1 от Закона за предучилищното и училищното образование, както и въз основа на изготвения Анализ на потребностите от подкрепа на личностното развитие на децата и учениците в община Драгоман. Стратегията обхваща период от две години. При разработването й участват представители на Общинска администрация – Драгоман, училище и детска градина на територията на община Драгоман, Местна комисия за противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и на други заинтересовани органи, лица и организации, имащи отношение към развитието на подкрепата за личностно развитие.

Общинска стратегия за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците в община Драгоман е ориентирана към реализиране на политики и мерки, които осигуряват правото на достъп до качествено образование, удовлетворяване на образователните потребности и развитието на способностите на всяко дете и ученик. Стратегията е в съответствие с набелязаните цели, приоритети и мерки за подобряване на достъпа и качеството на предучилищното и училищното образование, заложени в международни и национални документи.

С пълното й съдържание може да се запознаете тук.

EspressoNews