Община Сливница отбеляза Европейската седмица на мобилността

1707 преглеждания

"Заедно стигаме далеч" е мотото на кампанията на ЕСМ

С велопоход за деца и възрастни, община Сливница отбеляза Европейската седмица на мобилността. Веломероприятието се проведе на 20 септември и премина по маршрута: община Сливница - местност „Чешма“ - село Алдомировци и обратно. Старт на обиколката даде кмета на Сливница г-н Васко Стоилков.

Европейската седмица на мобилността (ЕСМ) се провежда всяка година в периода 16-22 септември. Целта й е да насърчи европейските общини да въведат и подпомагат устойчивия транспорт. През 2017 година „Европейската седмица на мобилността” се фокусира върху „Чиста, споделена и интелигента мобилност“, а мотото е „Заедно стигаме по-далеч“.

Всички участници във велосипедното мероприятие получиха грамоти за участие връчени от зам.кмета на общината г-н Радостин Ялъмов и еколога Ивета Иванова.

В рамките на инициативата бе организиран и конкурс за изработване на предмети от декопаж, по темата като първо място зае ПТГ „Н. Й. Вапцаров“. Събитието се проведе  със съдействието на КАТ – пътна полиция към РУ Сливница с началник Емил Славков и Медицински център Сливница с управител Константина Кирова.

EspressoNews