Празник край вековната „Дъбица“ в с. Бърложница

2478 преглеждания

Девет години от създаването си отбеляза Народно читалище „Китка-2008“ в с. Бърложница

Девет години от създаването си отбеляза Народно читалище „Китка-2008“ в с. Бърложница. Както всяка година от учредяването си, и сега Читалището не пропусна да организира станалия вече традиционен празник край вековната „Дъбица“. Въпреки хладното време през миналия уикенд, жителите на селото успяха да се насладят на всички изненади, подготвени от организаторите. След официалното приветствие на председателя на НЧ “Китка-2008 Веселинка Боянова, започна богата фолклорна програма. Тя бе съобразена с тазгодишното мото на празника „Детско творчество край Дъбицата“ и на сцената се изявиха деца от вокални и танцови състави от НЧ „Китка-2008“ и други читалища от района.

Освен много песни и танци, организаторите се бяха подготвили и с автентични кулинарни изделия, като най-колоритното се оказа 100-килограмовия качамак. От „Детската работилничка“ и клуб „Здраве“ към читалището пък бяха подготвили богата изложба-базар на билки. Приятна атракция на празника беше дефиле за домашни любимци, а посетителите на празника гласуваха за „Най-колоритен домашен любимец“.

На празника не липсваха и официални гости – председателят на Общинския съвет на Сливница – Марин Павлов и Анелия Торошанова – правен експерт в Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта към Народното събрание.

 

EspressoNews