Поставят безплатно силанти на постоянните зъби на децата в Драгоман

1807 преглеждания

Безплатното силанизиране ще продължи до 20 ноември в цялата страна

Стоматологични кабинети  „Джеми – Дент” село Габер, със съдействието на община Драгоман, обявяват - Ден на отворените врати за профилактика на оралните заболявания при децата.

В рамките на националната програма за орално здраве на децата, на 07 октомври 2017 г. в сградата на СУ „Христо Ботев” ще се проведат безплатни профилактични прегледи на деца от 0 до 18 г. и безплатна силанизация на първите постоянни дъвкателни зъби на деца от 5 до 8 години. Прегледите ще бъдат извършени от д-р Ангелова от 10:00 до 16:00 ч.

Силанизирането  е метод, при който фисурите на постоянните шести зъби се запълват със силант. Силантите представляват дентален материал, който образува тънък слой върху дълбоките вдлъбнатини на дъвкателните повърхности на зъбите. Поставянето на силанти притежава огромен потенциал да елиминира зъбния кариес при децата, като се създава бариера между зъба и бактериите, които го причиняват.

Безплатното силанизиране стартира на 15 септември и ще продължи до 20 ноември в цяла България. В нея участват зъболекари от цялата страна. Имената на специалистите и техните контакти можете да намерите на www.oralnaprofilaktika.bg

EspressoNews