Община Божурище ремонтира пътен участък в с. Храбърско

1953 преглеждания

Трасето ще бъде пуснато за движение веднага след ремонта

Община Божурище извърши текущ ремонт на пътен участък в махала Старо село, с. Храбърско. За рехабилитацията е използван  „Инжекционен метод“, който се изпълнява без рязане и фрезоване, а с използването на смес от фракция и катионна емулсия, информират от местната администрация. Ремонтът се осъществява с прогнозно количество вложен материал 48 куб.м.

Инжекционният метод“ за ремонт на дупки и пукнатини представлява достъпно решение с висока производителност и отлично качество на постигнатите резултати. Методът намира широко приложение, при изкърпването на асфалтова настилка и е високо ефективен, тъй като осигурява подаването на смес до точката на достатъчност, което го прави икономичен при използването на материали и ресурси.

Именно това е и основната причина за извършването на ремонта. Живущите в района спокойно ще могат да се възползват и от услугите на новите маршрутки, които преди това не бяха допускани до трасето заради лошото състояние на пътната настилка.

Участъкът от пътя ще бъде отворен за движение веднага след запълването на компрометираните места, съобщават от община Божурище.

EspressoNews