БМЧК-Драгоман отбеляза рождения ден на организацията

1341 преглеждания

БМЧК-Драгоман започва своята дейност през 2013 г

Клуб БМЧК-Драгоман се присъедини към отбелязването на 96 години от създаването на Българския младежки червен кръст. По случай празника на организацията, които се чества на 14 октомври, младите доброволци от Драгоман бяха изработили пано с пожелание и eмблемата на БМЧК. Тържеството бе изпълнено с приятни емоции, усмивки и ведри разговори.

Дейността на БМЧК-Драгоман стартира през 2013 година. В момента доброволците в организацията са 13, като половината от тях са под 14 годишна възраст. Част от задължителните дейности на БМЧК е изнасянето на лекции на различни теми като: "Превенция на насилието и агресията", "Аз и природата", "Зъбна хигиена", "Здравословно хранене". БМЧК-Драгоман е домакин на проектите "Водния травматизъм сред децата" и "Водната безопастност сред децата". Клубът се занимава с изработването на материали за базари за големи празници като Коледа и Велкиден.

Предстоящото събитие, в което ще се включат доброволците от организацията в Драгоман е откриването на услугата „топъл обяд“ в малкото училище в града, на 06.11.2017 г.

Александра Александрова – посланик на община Драгоман oт конкурса "Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България"