Селата Извор и Бахалин отбелязаха съвместно своя празник

2586 преглеждания

Двете села отбелязват своя празник на 19 октомври

За четвърта поредна година селата Извор и Бахалин отбелязаха съвместно своя празник, в Деня на Свети Иван Рилски. Инициативата за честване на празника на 19 октомври е на кметския наместник на двете села, г-жа Десислава Тодорова.

От 12:00 ч. в черквата в село Бахалин, която носи името на Свети Иван Рилски, бе отслужен молебен за здраве на всички жители и гости на Бахалин и Извор. И тази година продължава активния ремонт на черквата, която вече освен с нов покрив, е и с нов под, благодарение на усилията на кметския наместник, общината и най-вече дарения на жители.

По-късно в центъра на село Извор програмата продължи с колоритните танци на децата от Читалище „Съзнание – 1907“, а на присъстващите бе раздаден и курбан за здраве. Събитието уважиха кметът на община Сливница г-н Васко Стоилков, председателят на Общински съвет г-н Марин Павлов, кметът на с. Алдомировци г-н Тодор Петков, кметските наместници на селата Гургулят, Радуловци, Бърложница, Драготинци и Ракита и представители на Общинската администрация, настоящи и бивши жители на Извор и Бахалин.

Светослава Димитрова