Благотворителния турнир по футбол на ОДМВР-София събра средства за лечението на 10 годишната Виктория

1851 преглеждания

​Каузата е подпомагане лечението на 10-годишната Виктория

Благотворителен турнир по футбол на ОДМВР-София, организиран от спортен клуб "Мусала" към областната дирекция се проведе на 19 и 20 октомври на градския стадион в Долна баня. Неговата кауза бе подпомагане лечението на 10-годишната Виктория, дъщеря на служител от отдел „Криминална полиция“.

На 6-месечна възраст Виктория получава диагноза „Детска церебрална парализа“, съпроводена с пареза на дясната ръка и киста в лявото полукълбо на мозъка. През 2014 г. тя е освидетелствана от ТЕЛК с 89% степен на увреждане с чужда помощ. В продължение на десет години детето се лекува в рехабилитационен център.

В турнира, участваха отбори от областната дирекция, районните управления в състава й и ТДНС, като събраните суми от таксите за участие на отборите, в размер на 300 лева за всеки от тях, вече са преведени по дарителската сметка на момичето.

Тимът на РУ-Своге, предвождан от началника на управлението гл. инспектор Явор Владимиров, надделя над съперниците си и съвсем заслужено спечели златните отличия.

На призовото второ място се класира отборът на РУ-Самоков, следван от колегите им от РУ-Ихтиман и РУ-Елин Пелин.

Носителите на индивидуални награди в отделните категории са, както следва:

Феърплей: Цветан Пеювски /ОДМВР-София/

Голмайстор: Кирил Божков /РУ-Самоков/

Най-добър вратар: Венцислав Боянов /ОДМВР-София/

Най-добър състезател: Явор Владимиров /РУ-Своге/

Отборното отличие за феърплей журито единодушно присъди на отбора на домакините РУ-Костенец.

Официални лица на церемонията по награждаването на победителите в турнира бяха заместник-директорът на ОДМВР-София комисар Веселин Георгиев и заместник- кметът на община Долна баня Красимир Тодоров.

Комисар Веселин Георгиев, заместник-директор на ОДМВР-София, поздрави организаторите и участниците за колегиалната съпричастност и благородната кауза, на която са посветили усилията си. Като символичен подарък комисар Георгиев поднесе на Виктория спортен екип от републикански турнир по футбол за служители на МВР, в който отборът на ОДМВР-София е станал шампион. 

„Радостен съм да видя, че както в ежедневната си работа, така и в спортните прояви като настоящия турнир, посветен на една благородна кауза,  вие влагате много упоритост, дисциплина, силна мотивираност и  лоялност. Благодарение на проявената от всички служители инициативност и съпричастност, с общи усилия успяхме да постигнем набелязаната цел и да окажем силна колегиална подкрепа на семейството на нашия колега в тежък за него момент.“, заяви комисар Георгиев на финала  на състезанието.

Приветствие към присъстващите отправи и заместник-кметът на община Долна баня Красимир Тодоров.

За да продължи лечението на Виктория в Израелска болница са необходими средства, които са непосилни за семейството на служителя на отдел "Криминална полиция".

На името на Виктория е открита следната дарителска сметка:

UNICREDIT BULBANK

IBAN: BG 62 UNCR 7000 1521 9922 95

BIC: UNCRBGSF

Виктория Цветанова Василева

ОДМВР-София изказва специална благодарност към всички, които проявиха съпричастност и подпомогнаха с лични средства лечението на малката Вики!

ЕspressoNews призовава всички, които могат да дарят средства за благородната кауза да го направят на посочената дарителска сметка.

EspressoNews