Отлично представяне на Община Сливница на изложението „Празници, традиции, обичаи и туризъм“

2526 преглеждания

Със своето отлично представяне Община Сливница впечатли всички посетители на изложението „Празници, традиции, обичаи и туризъм“, което се провежда в периода 8-11 септември в хотел „Маринела“ – гр. София. Изложението е част от официалната програма на конкурса „Кмет на годината“, организиран от порталът на българските общини Kmeta.bg.

Вкусните млечни произведения (кашкавали и сирена) и мед от село Бахалин затвърдиха името на Община Сливница като предпочитана дестинация за любителите на биохраните. А филм за града и презентация за природните забележителности с информация за туристическите пакети и всички културни събития привлякоха вниманието на българи и чужденци.

За доброто настроение на посетителите Сливница се беше погрижила със следната програма:

- „Я скокнете да скокнем“ - Детски танцов състав „Мелдия“ – с. Алдомировци, при „НЧ Светлина – 1919“

- Пресъздаване на обичая Лазаруване - 2 песни, изпълнени от деца от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“

- Приказка „Липови ябълки“ - Биляна Кръстанова СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“

На 11.09.2015 г, петък, от 19 часа, ще се състои официалната церемония по награждаване в престижния конкурс "Кмет на годината 2015". Кметът на Сливница, г-н Васко Стоилков, е номиниран в следните категории: "Кмет на годината 2011 - 2015", "Ефективно управление на европроекти", "Пълноценна жизнена среда", "Развита инфраструктура" и "Природа за бъдещите поколения".

Източник: www.slivnitsa.bg