Пазете се от телефонни измамници!

1185 преглеждания

Не давайте пари, поискани по телефона!

За пореден сценарий на телефоните измамници предупреждават в последните дни от МВР. Доразвита е схемата, в която се обаждат и се представят за полицаи, след което молят жертвите си да съдействат на разследването и, държейки ги в изолация и невъзможност за комуникация с други хора, ги карат да им предават големи суми пари и ценности.

Тази сутрин говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова разказа в телевизионно интервю, че в схемите вече се намесват и имената на премиера Бойко Борисов и обвинител номер едно – Сотир Цацаров. По думите на измамниците, двамата лично ръководели акция срещу телефонните измамници.

За пореден път органите на реда предупреждават да не даваме пари и ценности, поискани по телефона, под какъвто и да е претекст. Нито служителите на МВР, нито на Главна прокуратура или Министерски съвет, имат подобна практика.   

МВР организира серия от срещи между разследващи полицаи и граждани в София през изминалата седмица. Целта е възрастните хора, които са и най-честите жертви на ало-измамниците, да се запознаят по-обстойно с техните схеми. На първата такава среща, която се проведе в Четвърто районно управление в София, стана ясно, че по данни на МВР през настоящата година телефонните измамници са задигнали около 1 млн. лв.

EspressoNews